Vegetarisch budgetrecept

Vegetarisch kapucijnerpannetje
Budget, vegetarisch, lekker en makkelijk

  • 350 gram penne pasta   
  • 3 eetlepels olijfolie  
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 schaaltjes tofugehakt licht gekruid (of tofu blokjes licht gekruid)
  • 1 blik jonge kapucijners (800 gram) uitgelekt (vocht opvangen)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 eetepels oregano (gedroogd, uit een potje of zakje)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.  Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de paprika 5 minuten. Schep het tofugehakt erbij en roerbak 1 minuut. Voeg de kapucijners, de tomatenblokjes en de oregano toe, breng het gerecht al roerend aan de kook en stoof het afgedekt op laag vuur 5 minuten. Voeg eventueel wat vocht van de kapucijners toe als het gerecht te droog blijft. Breng op smaak met peper en zout. Schep de macaroni door het groentemengsel.  Serveer het kapucijnerpannetje op 4 borden.