Budgetrecept - Linzen

Linzen met spek
Budget, herfstrecept, makkelijk

  • 400 gram linzen (droge linzen)
  • 1 kilo prei
  • 75 gram boter
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram katenspek
  • 8 eetlepels piccalilly

Linzen wassen en in ruim water met zout in 30-40 minuten gaarkoken. Prei in de lengte halveren, stug blad en worteltjes eraf snijden, prei goed wassen en dan in stukken van 5 cm snijden. In hapjespan 50 gram boter verhitten, prei toevoegen en in 20 minuten zachtjes gaarstoven. In steelpan rest van boter verhitten, ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook 1 minuten meebakken. Linzen afgieten en door uimengsel scheppen. In droge koekenpan katenspek bruin en krokant uitbakken. Linzen en prei op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Spek op linzen leggen en piccalilly ernaast scheppen.