Vegetarisch budgetrecept

Chinese mie met tofu en spinazie
Vegetarisch, budget, pittig

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de tofu uitlekken. Dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de ketjap met de sambal en schep de tofu er voorzichtig door. Houd dit apart. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de champignons 2 minuten. Verwijder ondertussen de dikste stelen van de spinazie. Voeg de spinazie in delen toe aan de champignons en bak 3 minuten. Schep uit de wok in een vergiet en laat dit uitlekken. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de tofu in 3 minuten rondom bruin. Meng met het spinazie-champignonmengsel. Verdeel de mie over 4 (diepe) borden en schep het mengsel erdoor. Zet ketjap en sambal op tafel om naar smaak aan het gerecht toe te voegen.