Budgetrecept met veggie variant - Aardappel

Stamppot rauwe andijvie met roomkaas en spek
Winters, budget, romige versie van bekend recept

  • 1 kilo kruimige aardappels 
  • 150 gram blokjes ontbijtspek
  • 1 pakje verse roomkaas 
  • 500 gram andijvie, fijngesneden
  • 1ei
  • dl halfvolle melk
  • zwarte peper

Voor dit recept heb je een pureestamper nodig.

Schil en was de aardappels en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Breng de aardappels in ruim koud water met wat zout op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en kook de aardappels met het deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af. Bak ondertussen de blokjes ontbijtspek in een droge koekenpan op een laag vuur zachtjes uit. Verwarm de melk. Stamp de aardappels grof met een pureestamper. Voeg de spekblokjes, de helft van de roomkaas, de eidooier, een scheut warme melk en op het laatste moment de rauwe andijvie toe en warm nog 2 minuten door. Breng op smaak met wat peper. Van dit recept kun je een vegetarische versie maken door de spekblokjes te vervangen door bijvoorbeeld gezouten cashewnoten.