Budgetrecept - Vis

Vis met aardappelen en ratatouille
Budget, makkelijk, licht, ovenschotel

  • 800 gram aardappelen vastkokend, schoongeboend 
  • 250 gram cherry tomaten (of gewone tomaten in niet te kleine blokjes)
  • 1 aubergine, in blokjes van één cm
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram koolvisfilet, ontdooid

Voor dit recept heb je bakpapier en een oven nodig.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de aardappelen in dunne parten. Verdeel de aardappelparten met alle groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak in de oven in ongeveer 35 minuten gaar.  Snijd de vis in 6 stukken en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg de vis de laatste 10 minuten tussen de groenten. Doe tegelijk met de koolvis wat uitgelekte ansjovis uit blik bij het gerecht. Eén blikje is genoeg. Of strooi wat gedroogde tijm over het gerecht.