Vegetarisch budgetrecept

Stamppot met broccoli en kaas
Budget, vegetarisch, winters

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 600 gram broccoli
  • 1 ui
  • zout
  • 300 g belegen kaas
  • 25 g boter of margarine
  • 1 eetlepel grove mosterd

Voor dit recept heb je een pureestamper nodig.

Aardappels schillen en wassen. Broccoli wassen en in roosjes verdelen. Broccolistelen schillen en in plakjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan met circa 3,5 dl water en zout aardappels en ui ongeveer 10 minuten koken. Broccolistelen toevoegen en circa 5 minuten meekoken. Broccoliroosjes toevoegen en in circa 6 minuten gaar koken. Intussen korsten van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Aardappelmengsel boven kom afgieten. Met pureestamper alles pureren. Boter en mosterd toevoegen. Eventueel zoveel kookvocht toevoegen dat smeuïge stamppot ontstaat. Kaasblokjes erdoor scheppen.