Budgetrecept - Aardappel

Stamppot met bietjes en spek
Budget, winters, makkelijk

  • 1.5 kg aardappelen kruimig
  • 50 gram boter
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 500 gram gekookte bieten, geschild
  • 1 appel

Voor dit recept heb je een pureestamper nodig.

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met een klein beetje zout gaar.  Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes in 6 minuten knapperig. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee. Snijd de bietjes in blokjes, voeg toe en bak 4 minuten mee. Schil de appel en snijd hem in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Schep deze door het bietjesmengsel. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en wat kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het bietjesmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.