Vegetarisch budgetrecept

Pasta met pittige wortel-tomatensaus
Winters, vegetarisch, budget

  • 300 g winterpeen, geschild 
  • 3 el olijfolie
  • 2 zoete uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 300 g volkoren pasta
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten (a 295 g), in reepjes, je kunt ook een zakje gedroogde tomaat nemen in zelf wellen in (olijf-)olie.
  • Eventueel geraspte belegen kaas

Snij de wortels in blokjes. Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de wortel, ui, knoflook en rode peper 10 minuten op laag vuur.  Kook ondertussen de pasta beetgaar.  Voeg de tomatenblokjes toe aan het wortel-uimengsel. Laat 3 minuten zachtjes koken en breng alles op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Voeg de saus en de zongedroogde tomaat toe aan de pasta en roer om.  Lekker met geraspte belegen kaas.