Budgetrecept - Rijst

Stoofschotel met hamlappen en rijst
Budget, slow cooking, makkelijk, lekker als het koud is buiten.

  • 4 eetlepels boter
  • 500 g hamlappen, in kleine blokjes
  • 3 uien, fijngesnipperd
  • 300 g prei, in dunne ringen
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 flesje donker bier
  • 1 pak rijst (325 gram)

In een braadpan 2 eetlepels boter verhitten en vleesblokjes rondom aanbraden. Vervolgens het vlees op een bord scheppen. In dezelfde pan de gesnipperde ui in de rest van de boter goudbruin fruiten. Prei erdoor scheppen en 5 minuten meebakken. De hamblokjes door het ui-preimengsel scheppen en de mosterd erdoor roeren. Bloem over het mengsel strooien en omscheppen. Het bier langs de rand van pan erbij schenken en aan de kook brengen. Vlees afgedekt in 1 uur en 30 min. op laag vuur (op vlamverdeler) gaarstoven, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Rijst over vier borden verdelen en stoofschotel ernaast scheppen. In het recept kun je de rijst vervangen door aardappelen. Of kies voor zilvervlies.