Een bijzondere modeshow morgenmiddag vanaf 12.00 uur in de Wandelkerk onder de Lange Jan: eigen modellen van de winkel presenteren de zomercollectie van Lotus 2e hands winkel – Stichting Goed voor Elkaar. De modeshow is opgezet door studenten van University College Roosevelt, met wat hulp van Bo Beijer van onze stichting Lotus 2e hands winkel – Stichting Goed voor Elkaar.

Onze organisatie biedt materiële, praktische hulp in de vorm van huisraad, kleding en speelgoed. Naast donaties komen onze inkomsten voornamelijk uit een gezellige winkel in het oude centrum van Middelburg, Lotus 2e hands. Het bestuur doet er alles aan deze kosten zo laag mogelijk te houden, zodat er meer geld over blijft voor ons doel van armoedebestrijding. Anders dan het verleden jaar speelde de covid-pandemie ons veel minder partenin 2022. Maar meer dan andere jaren merkten we wel een dip in de zomer, die samenhangt met de enorm warme periode die we in met name augustus hadden. Lees meer in ons jaarverslag.

Ontdek hier of het goed is om een aanvraag te doen voor het Noodfonds Energie (let op; dit kan tot en met april 2023 en je hebt Digid nodig). Digid aanvragen? Klik hier

 

 

De Collectieve Zorgverzekering Gemeenten (CZG) is een zorgverzekering die de Walcherse gemeenten/Orionis Walcheren samen met verzekeraar CZ aanbieden. De verzekering is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Het maakt niet uit of u een uitkering of salaris heeft.

Met de CZG krijgt u:

  • korting op de premie van de aanvullende verzekering
  • een uitgebreide dekking van ziektekosten
  • Aanvragen kan via gezondverzekerd.nl

De zorgtoeslag gaat in 2023 omhoog met circa € 35 per maand naar € 154 per maand. Ook hebben meer mensen recht op zorgtoeslag.

Lees meer

 

Om de forse stijging van de energierekening van huishoudens deels te compenseren, neemt de overheid verschillende maatregelen. Huishoudens met laag inkomen krijgen extra steun zoals een eenmalige energietoeslag van 1300 euro.
Aanvragen: U kunt de energietoeslag tot 1 februari 2023 aanvragen. (Waarschijnlijk is er in 2023 opnieuw een energietoeslag.)

Klik hier om te zien of u in aanmerkin komt en de aanvraag in te dienen.

Hlup nodig? Klik hier