Budgetrecept - Vis
Paprikasalade met ansjovis
Met vis, gezond, budget
- 3 paprika's, rood, groen en geel
- 4 ansjovisfilets, fijngehakt
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 eetlepel kappertjes
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rodewijnazijn
1 zak rucola
Verwarm de ovengrill voor. Leg de paprika's één richel onder de grill en rooster ze 15-20 minuten tot ze rondom geblakerd zijn. (Gebruik eventueel de bakpklaat of de barbecue!) Keer regelmatig. Even laten afkoelen. Doe de paprika's in een afgesloten plastic zak of bakje en laat ze 10-15 minuten staan zodat het vel gemakkelijk los laat. Meng ondertussen in een kom de ansjovisfilets, de knoflook, de kappertjes, de olie en de azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verwijder bij de paprika's de steeltjes, trek het vel eraf en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in lange dunne repen. Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel de repen paprika erover. Besprenkel met de dressing. Lekker met stokbrood of rijst.