Vegetarisch budgetrecept met vlees variant
Bieten-aardappelsalade met feta
Budget, gezond, vegetarisch, makkelijk
- 500 gram gekookte bietjes in parten
- 500 gram vastkokende aardappelen in parten
- een halve pot zoetzure augurkjes
- een pakje feta
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 à 4 eetlepels rode wijnazijn
- eventueel zwarte peper, zout
- gemengde sla
Bereiding: Kook de aardappelen in ruim kokend water met een beetje zout gaar, zorg dat de parten stevig blijven. Snij ondertussen de bietjes in parten, de augurkjes in plakjes van een halve centimeter, verbrokkel feta. Maak een dressing van de olie en de rode wijnazijn, voeg eventueel wat gemalen zwarte peper toe. Giet de aardappelen af. Meng de bietjes, de augurk en de aardappelen met de dressing en schep alles voorzichtig om. Serveer op wat sla op een bord. Schep daarover de verbrokkelde feta.
Dit recept is heel makkelijk niet-vegetarisch te maken door de feta te vervangen door blokjes gebakken kipfilet en/of gebakken spekblokjes. Tip: Bak de kip in het spekvet. Dit alles dan door de bieten-aardappelsalade mengen en zo serveren op de sla.