Vegetarisch budgetrecept - Soep
Aardappel en pasta soep
Budget, gezond, vegetarisch, goed van te voren te bereiden
- 500 gram tomaten of anderhalf blik gepelde tomaten, (voeg tomaten uit blik iets later toe)
- 300 tot 400 gram sperziebonen (vers of diepvries),
- 4 aardappelen van gemiddelde grootte,
- 4 tenen knoflook of een paar sjalotten,
- 200 gram penne pasta,
- peterselie (vers of diepvries),
- ongeveer 1 liter water,
- olijfolie,
- peper, zout,
- (verse of gedroogde) basilicum, (dit kun je evt achterwege laten maar het maakt het gerecht wel voller van smaak)
Bereiding: Als verse tomaten gebruikt worden: verwijder de velletjes desgewenst door ze in te kruizen en een paar seconden in kokend water te dompelen. Snijd de tomaten in stukken. Haal de boontjes af, was ze en breek ze. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de knoflooktenen of sjalotten en snijd ze in schijfjes. Knip de peterselie fijn. Doe alle ingredienten in een grote pan en overgiet met water tot alles bedekt is en voeg echt een flinke hoeveelheid olijfolie toe. Laat de soep in een onafgedekte pan zo nu en dan roerend twintig minuten koken. Voeg de pasta toe en de basilicum en laat alles nog zo'n tien minuten koken. Het vocht is dan grotendeels opgenomen. Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper en zout. Serveer het gerecht eventueel met brood. Strooi aan tafel royaal geraspte kaas (parmezaanse of Goudse) over de soep.