Budgetrecept - Pasta
Spaghetti met paprika-tomatensaus
Budget, nog een beetje zomers, Italiaans
- 1 bakje magere spekreepjes (250 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 rode paprika's, in blokjes
- 1 teentje knoflook
- 2 blikken tomatenblokjes (a 400 gram)
- 400 gram spaghetti
- 1 zakje kaas (grofgeraspt, 100 gram) - of zelf raspen
- 2 theelepels provencaalse of italiaanse kruiden (gedroogd)
In braadpan spekreepjes in 1 eetlepel olie bruin en knapperig bakken. Spek uit pan scheppen. In bakvet met 1 eetlepel extra olie de ui en de paprika 5 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Knoflook erboven persen en inhoud van blikken tomatenblokjes toevoegen. Saus 15 minuten op matig vuur laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper en de kruiden. Intussen spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Afgieten en over vier diepe borden verdelen. Tomaten-paprikasaus erop scheppen en spaghetti bestrooien met spekreepjes en geraspte kaas.