ljnqxfyn7am shanna camillerislide

Indiaanse curry met bloemkool

Vegetarisch budgetrecept

Indiaanse curry met bloemkool
Budget, hartig, vegetarisch

  • 500 gram vastkokende aardappelen, geschild
  • 2 eetlepels milde currypasta
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 4 tomaten, in stukjes
  • 250 ml tuinkruidenbouillon (van tablet)
  • 4 eieren
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad (djinten)
  • 1 bakje Griekse yoghurt (150 gram)

Snijd de aardappelen in blokjes. Verwarm in een hapjespan de currypasta. Schep de bloemkool, de aardappelblokjes en de tomaat erdoor en bak 2-3 minuten. Voeg de bouillon toe en laat de curry afgedekt 15-20 minuten. zacht sudderen tot de aardappel en groenten gaar zijn. Kook ondertussen de eieren hard, pel en halveer ze. Leg ze op de curry en warm het geheel nog even door. Rooster het komijnzaad in een steelpan zonder olie of boter tot het gaat geuren. Schep de curry in diepe borden. Serveer de yoghurt in aparte schaaltjes en strooi hierover de komijn. Lekker met pappadums (dunne gefrituurde crackers van linzenbloem).