Budgetrecept - Pasta
Pasta met tuinboontjes en gehakt
Budget, makkelijk, gezond
- 350 gram pasta
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 gram gehakt
- 1 courgette, in blokjes
- 1 pak fijne tuinbonen (300 gram, uit de diepvries)
- 1 bakje platte peterselie (15 à 20 gram), alleen de blaadjes, fijngesneden
Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie en fruit de ui zachtjes gedurende ongeveer 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten rul. Schep de courgette en tuinboontjes erdoor en bak in 5-6 minuten beetgaar. Giet de pasta af en schep met de peterselie en peper en zout door het gehakt-groentemengsel. Verdeel over 4 diepe borden. Lekker met geraspte (parmezaanse) kaas.