ljnqxfyn7am shanna camillerislide

Gebakken aardapppelen met kaasomelet en salade

Vegetarisch budgetrecept


Gebakken aardapppelen met kaasomelet en salade
Budget, gezond, uitgebreide maaltijd

  • 750 g vastkokende aardappels, in kleine blokjes
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 300 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 100 ml melk
  • 100 gram (belegen kaas), geraspt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes

Voor dit gerecht heb je een oven nodig (maar de aardappelen gewoon bakken in een koekenpan kan natuurlijk ook..)

Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels drogen en in een kom met 3 eetlepels olie, zout en peper omscheppen. Bakplaat met bakpapier bekleden. Aardappelblokjes op bakplaat uitspreiden en in ca. 20-25 minuten in oven goudbruin bakken, af en toe omscheppen. Broccoli in 5 minuten beetgaar koken en onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Eieren loskloppen met melk, zout en peper. In koekenpan 2 eetlepels olie verwarmen en het eiermengsel erin schenken. Omelet verwarmen tot de bovenkant bijna gestold is en onderkant goudbruin is. Geraspte kaas erover strooien en laten smelten. Citroensap met de rest van de olie, zout en peper tot dressing kloppen. Broccoli en ijsbergsla mengen en dressing erdoor scheppen. Omelet in vieren snijden en op borden laten glijden. De aardappelen en salade erbij serveren.