Budgetrecept - Pasta
Spaghetti met gehakt en feta
Budget, makkelijk, verrassend
- 500 gram half-om-halfgehakt
- 2 uien, gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 blikken gepelde tomaten (a 400 gram)
- 1 theelepel oregano
- 500 gram spaghetti
- 100 gram witte kaas
- 1 potje pesto (alla genovese) (90 gram)
Een staafmixer is handig bij dit recept.
In een kom gehakt met een vork losmaken. In een koekenpan met een beetje olie het gehakt op laag vuur rul bakken, af en toe omscheppen. In een ruime pan de ui in olie fruiten. Tomaat en oregano eraan toevoegen en geheel op hoog vuur in 15 minuten iets laten inkoken, blijven roeren. De saus met een staafmixer pureren en op smaak brengen met mespunt suiker, zout en peper. Saus warmhouden. Intussen spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. Overtollig vet van gehakt scheppen (evenueel het gehakt in een vergiet laten uitlekken) en het gehakt op smaak brengen met zout en peper. De witte kaas of feta grof raspen of verbrokkelen. De spaghetti laten uitlekken en de pesto erdoor roeren. De tomatensaus over vier borden verdelen. Spaghetti erop leggen en gehakt erop en eromheen scheppen. Gerecht met de feta bestrooien. Als je geen staafmixer hebt kun je de saus ook prima zonder te mixen gebruiken in dit recept. Met wat extra feta (witte kaas) goed voor grote porties of een extra portie.