Vegetarisch budgetrecept

Chinese mie met tofu en spinazie
Vegetarisch, budget, pittig

  • 1 pak Chinese eiermie (250 gram)
  • 1 pakje tofu naturel (ongeveer 400 gram) 
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 5 el zonnebloemolie (of rijst- of arachideolie)
  • 1 bakje champignons (250 gram), in plakjes 
  • 1 zak spinazie (450 gram)

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de tofu uitlekken. Dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de ketjap met de sambal en schep de tofu er voorzichtig door. Houd dit apart. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de champignons 2 minuten. Verwijder ondertussen de dikste stelen van de spinazie. Voeg de spinazie in delen toe aan de champignons en bak 3 minuten. Schep uit de wok in een vergiet en laat dit uitlekken. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de tofu in 3 minuten rondom bruin. Meng met het spinazie-champignonmengsel. Verdeel de mie over 4 (diepe) borden en schep het mengsel erdoor. Zet ketjap en sambal op tafel om naar smaak aan het gerecht toe te voegen.