Vegetarisch budgetrecept
Groentenomelet
Budget, makkelijk, gezond
- 3 eetlepels olijfolie
- 700 gram aardappelen, vastkokend, geschild 500 gram]
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1/2 eetlepel milde paprikapoeder
- 1 pot tuinboontjes òf doperwtjes (689 gram) uitgelekt
- 6 eieren
Verhit de olie in een hapjespan en bak de gesneden aardappelen in 8-10 minuten op zacht vuur beetgaar, schep ze af en toe om. Schep na 5 minuten de paprika, paprikapoeder en tuinboontjes ofdoperwten erdoor. Klop in een kom de eieren los met zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over het aardappelmengsel en doe de deksel op de pan. Bak de omelet op matig vuur 10-15 minuten, tot de bovenkant droog en lichtbruin is. Neem de pan van het vuur, laat de omelet in de pan 10-15 minuten afkoelen tot lauwwarm. Snijd de omelet in punten en leg ze op vier borden. Lekker met brood en soep.