ljnqxfyn7am shanna camillerislide

Volkorenpasta met tartaar en tomaten-groentensaus

Budgetrecept - Pasta

Volkorenpasta met tartaar en tomaten-groentensaus
Budget, gezond, slank

  • 300 gram tartaar of gewoon gehakt  
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 200 gram winterwortel, in blokjes
  • 1 grote pot pastasaus met kruiden (ongeveer 650 gram)
  • 300 gram volkoren pasta

Meng de tartaar (het gehakt) met de knoflook, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Vorm 20 kleine balletjes van de tartaar (het gehakt). Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaarballetjes in 5 minuten bruin. Leg ze op een bord. Bak de ui, bleekselderij en wortel in het bakvet in 5 minuten zachtjes gaar. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes sudderen. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de tartaarballetjes door de tomaten-groentesaus en warm ze nog 2 of 3 minuten mee. Giet de pasta af en verdeel over 4 kommen. Schep de saus met de tartaarballetjes erover. Lekker met een salade.