Vegetarisch budgetrecept
Vegetarische linzensalade met ei
Budget, makkelijk, gezond
- 275 g linzen blond (pak 500 g)
- 2 tenen knoflook, gehalveerd
- 4 eieren
- 500 gram broccoli, in roosjes
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 el rodewijnazijn
- 2 tl mosterd
- 1 rode ui, in dunne ringen
Breng de linzen in ruim water met de knoflook aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en kook de linzen in ca. 15 minuten beetgaar. Kook ondertussen de eieren hard in kokend water ca. 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Kook de broccoli in ca. 4 minuten beetgaar en giet af. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Giet de linzen af, verwijder de knoflook en schenk de dressing over de warme linzen. Voeg de broccoli en de ui toe en schep om. Verdeel de partjes ei over de salade. Combineert goed met brood.