ljnqxfyn7am shanna camillerislide

Viscurry met rijst en groente

Budgetrecept - Vis

Viscurry met rijst en groente
Budget, makkelijk,gezond

  • 300 gram rijst  
  • 200 gram peultjes 
  • 1 pak koolvisfilet (400 g, diepvries), ontdooid
  • 3 el zonnebloemolie, 
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 /2 kippenbouillontablet

Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de peultjes. Snijd de koolvis in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis in ongeveer 4 minuten bruin. Schep de vis uit de pan en houd deze warm op een bord, afgedekt met aluminiumfolie. Bak in het bakvet de gesnipperde ui en de paprika 3 minuten. Voeg de kokosmelk en peultjes toe. Verkruimel het halve bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 5 minuten sudderen. Warm de koolvis de laatste minuut mee zonder te roeren. Serveer met de rijst. Je kunt de peultjes ook heel goed vervangen door een andere seizoensgroenten.