Vegetarisch budgetrecept
Romige preisoep met mosterd
vegetarisch, winters, makkelijk, budget
- 2 eetlepels olie
- 500 gram prei, in ringen
- 2 aardappels, in blokjes
- 1 liter groentenbouillon (van een bouillonblokje)
- 2 eetlepels mosterd
- 125 ml crème fraîche
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig
Verhit de olie in een soeppan. Leg enkele lichtgroene, dunne preiringen apart voor de garnering en fruit de rest op middelhoog vuur 5 minuten in de olie. Laat de prei niet bruin kleuren. Voeg de aardappels en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Schep de mosterd en de crème fraîche in de soep en pureer het geheel met de staafmixer. Voeg eventueel zout en (versgemalen) peper toe. Verwarm de soep nog even kort en schep hem in kommen of diepe borden. Strooi er de achtergehouden ringen prei over. Lekker met bruin stokbrood. Je kunt varieren met de soort mosterd, bijvoorbeeld grove mosterd gebruiken òf fijne. Dit recept maak je in een handomdraai niet-vegetarisch door kippenbouilon te gebruiken.