ljnqxfyn7am shanna camillerislide

Pasta met aubergine

Vegetarisch budgetrecept

Pasta met aubergine
Budget, snel, makkelijk, gezond

  • 2 aubergines, in plakjes
  • 4 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode peper, in dunne ringetjes
  • 350 gram pasta
  • 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 gram)

Bestrooi de plakjes aubergine met zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Laat dit 15 minuten staan. Dep dan de aubergine droog met keukenpapier. Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en bak de aubergine in 5 minuten goudbruin. Schep de tomatenblokjes en de rode peper erbij en laat het samen 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rest van de olie door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Roer de pasta om met de auberginesaus. Verdeel over 4 borden. Schep op elk bord 1 eetlepel ricotta.