Vegetarisch budgetrecept
Pittige soep met wortel en tuinboontjes
Budget, slank, makkelijk
- 3 eetlepels olie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels komijn (djinten)
- 600 gram winterpeen, in dunne plakken
- 1 liter groentebouillon ( 2 tabletten)
- 1 grote pot tuinbonen, uitgelekt
- 1 stokbrood
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
In een soeppan de olie verhitten en ui goudbruin fruiten. De sambal en komijn toevoegen en 1 minuut meebakken. Winterpeen door het uimengsel scheppen. Schenk de bouillon erbij, breng dit aan de kook en laat de soep ongeveer 10 minuten doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. De soep dan opnieuw aan de kook brengen, tuinbonen toevoegen en 3 minuten meeverwarmen. breng de soep op smaak met zout en peper (zwarte peper is een aanrader en kijk uit met het zout vanwege de zoute bouillon). Schep de soep in 4 diepe borden of in kommen. Serveren met stokbrood.