Vegetarisch budgetrecept
Linzensalade met feta
Makkelijk, gezond, budget en verrassend lekker.
- 250 gram blonde linzen
- 1.5 liter water
- 4 tomaten
- platte peterselie
- 4 rode uien
- witte wijnazijn
- een pakje feta van ongeveer 200 gram
Was de linzen en kook ze ongeveer een kwartier in het water met een beetje zout. Kook de linzen niet te lang, dan worden ze te zacht. Snij de rode uien in dunne ringen en leg ze in een kom in de wijnazijn. Laat dit minimaal 20 minuten weken. Snij de tomaten in stukjes. Hak de peterselie grof. (Verwijder eerst de grotere stelen.) Giet de linzen af als ze klaar zijn. Meng de linzen met de rode ui en giet nog een keer af. Voeg de tomaat en de peterselie toe. Verbrokkel de feta en doe dit bij het mengsel en je salade is klaar. Dit gerecht is goed te combineren. Het past goed bij zilvervliesrijst en rood vlees. Maar zonder vlees of met kip of varkensvlees smaakt het ook prima.