Vegetarisch budgetrecept
Pittige groenten uit de wok met rijst
Budget, snel en slank.
- 300 gram witte rijst
- 3 eetlepels olie
- 1 rode paprika, in smalle reepjes
- 300 gram sperziebonen, schoongemaakt
- 1 courgette, in plakjes
- 1 dunne prei, in smalle ringetjes
- 1 citroen, uitgeperst
- 1 eetlepel sambal badjak
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een wok en voeg de olie toe. Bak de sperziebonen al omscheppend 2 min. op hoog vuur. Doe de reepjes paprika er bij en roerbak het mengsel 2 minuten. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de prei en het citroensap bij de wokgroenten en bak ze nog 1-2 min. al omscheppend mee. Breng de wokgroenten pittig op smaak met de sambal. Schep de rijst in vier diepe borden of kommen en verdeel er de wokgroenten over. Extra lekker met seroendeng ! (Indonesisch mengsel van pinda's en kokos.)