Budgetrecept met veggie variant - Rijst
Rijst met pittige kip of tofu en broccoli
Budget, pittig, makkelijk en goed te variëren
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 300 gram pandanrijst
- 2 eetlepels olie
- 300 gram kipfilet, in blokjes (of tofu)
- 1 rode ui, fijngesneden
- 500 gram broccoli, in zeer kleine roosjes
- 2 eetlepels zoute sojasaus
- snufje chilipoeder
Breng de kokosmelk met 200 ml water en wat zout naar smaak aan de kook. Voeg de rijst toe en kook die in 10 minuten gaar (kijk even op de verpakking). Verhit in een wok de olie en bak de kipfilet of de tofu al omscheppend goudbruin. Bak de ui 1 minuut mee en voeg de broccoli toe. Bak de broccoli al omscheppend in 7-8 minuten knapperig gaar. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe. Breng de kipfilet of de tofu met de broccoli op smaak met de sojasaus en de chilipoeder. Schep de rijst in diepe borden en verdeel de kipfilet of de tofu met de broccoli erover. Ook lekker met champignons of varkensvlees in plaats van kip