ljnqxfyn7am shanna camillerislide

Aardappelsalade met zomergroenten en brie

Vegetarisch budgetrecept

Aardappelsalade met zomergroenten en brie
Budget, zomers, snelle maaltijd

  • 8 tomaten
  • 200 gram brie 
  • 6 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 650 gram krieltjes 
  • 1 ui, gesneden
  • 1 groene paprika, gesneden
  • 1 eetlepel Franse mosterd

Tomaatjes wassen. Brie in plakken snijden. In braadpan 3 eetlepels olie verhitten. Krieltjes ca. 12 minuten bakken. Ui en paprika toevoegen en nog 3 minuten omscheppend bakken. Tomaatjes toevoegen en nog 2 minuten bakken. Klop een dressing van de rest van de olie met mosterd, zout en peper naar smaak. Dressing door aardappelmengsel scheppen. Salade over vier borden verdelen en brie erop leggen.

Pasta met tuinboontjes en gehakt

Budgetrecept - Pasta

Pasta met tuinboontjes en gehakt
Budget, makkelijk, gezond

  • 350 gram pasta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 gram gehakt
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 pak fijne tuinbonen (300 gram, uit de diepvries)
  • 1 bakje platte peterselie (15 à 20 gram), alleen de blaadjes, fijngesneden

Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie en fruit de ui zachtjes gedurende ongeveer 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten rul. Schep de courgette en tuinboontjes erdoor en bak in 5-6 minuten beetgaar. Giet de pasta af en schep met de peterselie en peper en zout door het gehakt-groentemengsel. Verdeel over 4 diepe borden. Lekker met geraspte (parmezaanse) kaas.

Gebakken aardapppelen met kaasomelet en salade

Vegetarisch budgetrecept


Gebakken aardapppelen met kaasomelet en salade
Budget, gezond, uitgebreide maaltijd

  • 750 g vastkokende aardappels, in kleine blokjes
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 300 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 100 ml melk
  • 100 gram (belegen kaas), geraspt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 krop ijsbergsla, in dunne reepjes

Voor dit gerecht heb je een oven nodig (maar de aardappelen gewoon bakken in een koekenpan kan natuurlijk ook..)

Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels drogen en in een kom met 3 eetlepels olie, zout en peper omscheppen. Bakplaat met bakpapier bekleden. Aardappelblokjes op bakplaat uitspreiden en in ca. 20-25 minuten in oven goudbruin bakken, af en toe omscheppen. Broccoli in 5 minuten beetgaar koken en onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Eieren loskloppen met melk, zout en peper. In koekenpan 2 eetlepels olie verwarmen en het eiermengsel erin schenken. Omelet verwarmen tot de bovenkant bijna gestold is en onderkant goudbruin is. Geraspte kaas erover strooien en laten smelten. Citroensap met de rest van de olie, zout en peper tot dressing kloppen. Broccoli en ijsbergsla mengen en dressing erdoor scheppen. Omelet in vieren snijden en op borden laten glijden. De aardappelen en salade erbij serveren.

Appelpannenkoeken

"Vegetarisch" budgetrecept - Voor de kids

Appelpannenkoeken
Budget, makkelijk, ook lekker voor de kinderen

  • 200 gram mix voor (viergranen) pannenkoeken
  • 450 ml melk
  • 1 ei
  • 2 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 25 gram boter of margarine
  • poedersuiker

Pannenkoekmix in kom doen en al roerend met garde melk toevoegen. Ei erdoor kloppen. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in dunne schijfjes snijden. Kaneel en rozijnen door beslag roeren. In koekenpan kwart van boter verhitten. Kwart van beslag in koekenpan gieten. Schijfjes appel in beslag leggen. Pannenkoek voorzichtig aan beide kanten bakken (keren met behulp van deksel). Op dezelfde manier nog 3 pannenkoeken bakken. Pannenkoeken in 4 punten snijden en deze dakpansgewijs op borden leggen. Serveren met poedersuiker.

Spaghetti met gehakt en feta

Budgetrecept - Pasta

Spaghetti met gehakt en feta
Budget, makkelijk, verrassend

  • 500 gram half-om-halfgehakt 
  • 2 uien, gesnipperd  
  • 3 eetlepels olijfolie  
  • 2 blikken gepelde tomaten (a 400 gram)
  • 1 theelepel oregano 
  • 500 gram spaghetti
  • 100 gram witte kaas
  • 1 potje pesto (alla genovese) (90 gram)
Een staafmixer is handig bij dit recept.
In een kom gehakt met een vork losmaken. In een koekenpan met een beetje olie het gehakt op laag vuur rul bakken, af en toe omscheppen. In een ruime pan de ui in olie fruiten. Tomaat en oregano eraan toevoegen en geheel op hoog vuur in 15 minuten iets laten inkoken, blijven roeren. De saus met een staafmixer pureren en op smaak brengen met mespunt suiker, zout en peper. Saus warmhouden. Intussen spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. Overtollig vet van gehakt scheppen (evenueel het gehakt in een vergiet laten uitlekken) en het gehakt op smaak brengen met zout en peper. De witte kaas of feta grof raspen of verbrokkelen. De spaghetti laten uitlekken en de pesto erdoor roeren. De tomatensaus over vier borden verdelen. Spaghetti erop leggen en gehakt erop en eromheen scheppen. Gerecht met de feta bestrooien. Als je geen staafmixer hebt kun je de saus ook prima zonder te mixen gebruiken in dit recept. Met wat extra feta (witte kaas) goed voor grote porties of een extra portie.